Neden "Çayım taze..."?

Aklıma geldiğinde içimi ısıtan bazı anlar vardır.
Bunlardan çocukluğuma dair hatırladığım; annemin, sabahtan akşama kadar sokaklarda oynadığımızda ve heryerimiz toz-kir içindeyken, bizi içeriye alma çabasıyla seslenişidir: "Çocuklaaar, hadi artık akşam soğuğu çıktı, içeriyeeeee!!!"
Artık akşam soğuğu çıkmıştır, bundan korunacağımız, ısınacağımız, temizleneceğimiz yuvaya çağrılmaktır bu. Güven verir, huzur verir, içimi dinginleştirir. O günlerde de, şimdi de...
Artık yetişkinim. Beni akşam soğuğu çıktığı için eve çağıran ses yok. Hâlâ zaman zaman akşam soğuğu çıkıp, üzerime bir hırka almam gerekse, içim ısınır, güvende ve huzurlu hissederim. Sanırım örgü örmeye başladığımdan beri, bu yüzden hep hırka örüyorum:)
Annem'e Sevgilerimle...

Gelelim bugüne...
Büyüyünce içimi ısıtan cümlelerden biri; telefonun ucundaki bir dosta,
"Çayım taze, sıcak simitleri al gel" demek...
Bu cümle benim için dostluk demek, huzur demek, paylaşmak demek, hadi gel demek, gel de iki lafın belini kıralım demek. Davet eden de olsan, edilen de, ne fark eder ki?
Çayım taze...
Hadi alın sıcak simitlerinizi, peynirlerinizi, gelin bloğuma, iki lafın belini kıralım :)

Heyyfi

21 Eylül 2012 Cuma

Zamanın Di'li Geçmedi

Bugün, planladığımın dışında bir yazı yazmaya karar verdim.
Son yazımı hatırlayanlar bilir, geçmişten hatırladıklarımızdan, hatırlayınca gülümsediğimiz şeylerden bahsediyorduk.
Bu yazımda bunlara bazı eklemelerim olacak.




O dönemlerde de kalbimiz Atatürk denince farklı çarpar, yüreğimiz titrer, gurur ve onur duyardık. Törenlerde Türk Bayrağını kim taşıyacak yarışına girerdik. Bayramlarımızı heyecanla bekler, Türk Ordusunun kahramanlıklarını öğrenirdik.
Ve ilk olarak da Ata'nın gençliğe hitabını ezberledik.
Di'li gemiş zaman kullandığıma bakmayın. Şu dönemlerde aynı duyguları binlerce kat fazla yaşıyorum.
Yüreğim daha bir gür titriyor, damarlarımda akan asil kan daha bir güçlü coşuyor.
Ey Büyük Ata,
Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz. Bu karar, değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. Gelecekte, hiç bir kuvvet bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Bizler, bütün hızımızı senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçlidir. En kıymetli emanetimiz olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası olarak, eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. İstiklâl ve Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, en modern silahlarla donanmış olarak, en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi, ulusal birliğimizi ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaktır. Çünkü, bu aziz vatanın toprakları üzerinde yetişen azimli ve inançlı Türk gençliği, dökülen temiz kanların ve Cumhuriyet devrimlerimizin aydın ürünleridir. Vatanın ve milletin selameti için her zorluğa iman dolu göğsümüzü germek, gerçek amacımızı olacaktır.
Ey Türk'ün büyük Ata'sı !
İstiklâl ve Cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman, içinde bulunacağımız durumlar ve şartlar ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak, bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz.
Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyetin ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız.
Ne mutlu Türk'üm diyene!
- Posted using BlogPress from my iPad

27 yorum:

  1. Bunu herkesin okuyup titreyip kendine gelmesi lazım arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık arkadaşım...

    Evet bizler yani bizim nesil ve rahmetli babalarımız, annelerimiz manevi değerlerimizi, bayrağımızı, vatan toprağımızı namus bildik, öyle yetiştirildik (iyi ki de öyle yetiştirilmişiz)bu ülkenin nasıl kurulduğunu, Atatürk'ün önemini o yüzden iyi biliyoruz..şimdi tam tersini yapıyorlar ve mini mini çocuklara bu manevi değerleri unutturmak için ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar...oysa insanı insan yapan bir takım manevi değerlerdir yoksa hayvandan (ki hayvanları ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz)ne farkımız kalır? İyi ile kötü, ak ile kara...doğru ile yanlış.. tam tersini öğretmeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar çünkü doğru tektir, iyi iyidir, kötü de kötü...kötü iyi değildir, yanlış da doğru değildir, kara ak değildir, ak aktır, kara da kara, ve İSMİ AK diye hiçbir şey Ak değildir..

    sağlıcakla kalın..

    not: şu anda yok sildiğim yazılarda ve çoğu arkadaşıma yorumlarda bir minik -ukalalık görmezseniz- ricam ve derdim/şikayetim var...yazı,ileti,paylaşım/ gönderi yerine 'post' denmesi.:((post deyince gözümün önüne tilki, ayı vs. hayvan postu geliyor:)siz ve diğer arkadaşlarımdan ricam İngilizce 'post' yerine ne olur Türkçe bir şey yazalım...ben şahsen 'yazı' diyorum geçiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bu güzel ve içten yorumunuz için çok teşekkür ederim.
      Post kelimesi ile ilgili yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Zaten kullanırken de çok iç rahatlığı ile kullandığım söylenemezdi :)
      Yorumunuzu yayınlamadan önce gerekli değişiklikler yapıldı ve "yazı" tekrar yayınlandı :)
      Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler.
      Sevgilerimle...

      Sil
    2. Hassasiyetinize çok teşekkür ediyorum, inanın şimdiye kadar rahat 4 -5 arkadaşımla bu post yüzünden aramızda aynı konuşmalar geçti:)ve sağolsun onlar da sizin gibi anlayış gösterdiler...
      sevgiler...

      Sil
    3. Ben Teşekkür ederim.
      Zaten yapılması gereken bir düzeltmeyi erkene almamı sağladınız.
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. Eilinize ve yüreğinize sağlık..Harikasınız!

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Beyaz Sayfam.
    Sen de harikasın :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Canım benim, iyi ki varsın.
    Bizim inandığımız değerler, şimdilerde ayaklar altına alınıyor; ama Atam bu günleri de öngörmüştü.
    Ne mutlu Türk'üm diyene!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Elif'ciğim, çok haklısın. Atatürk o kadar ileri görüşlü ve özel bir kişiymiş ki bu günleri anlatmış zamanında.
      Sevgilerimle canım arkadaşım.

      Sil
  6. Yüreğinize sağlık. Zamanlama süper olmuş. Dün bir paylaşım sitesinde vardı, bir matbaacı galiba her getirilen okul kitabına ücretsiz Gençliğe Hitabe'yi basacağını açıklamış. Artık o kadar az çıkıyor ki böyle sesler tüylerim diken diken oldu. Profilinizde kitap okumayı sevdiğiniz yazılı, ben de yeni bir kitap bloğu açtım, beklerim. ilhanucer.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim İlhan.
      Evet sesler çıkmalı.
      Bu arada kitap bloğunu da mutlaka ziyaret edeceğim.
      Sevgilerimle...

      Sil
  7. Değerlerimizi ve bizlere bu değerleri kazandıranları ASLA unutmamak gerekir..Böylesi ileri görüşlü bir insanı SONSUZA DEK YAŞATMAK GEREKİR....

    YanıtlaSil
  8. Evet çok haklısın Gece Kıyafeti.
    Yaşatmanın yolu da doğru bildiklerimizi sonuna kadar savunmaktır.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Me ha encantado tu blog, te sigo! Te invito al mío y si te gusta te espero como seguidora :)muak guapa
    http://imagenshopper.com

    mjosé Fernández

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İspanyolca bilmemekle birlikte, cevapsız da kalmak istemedim :)
      Bloğuma hoşgeldin.
      Sevgilerimle...

      Sil
  10. 29 yaşımda Türkiyeye geldim,çocuklarım ezberlerken duydum,Atatürkün hayatını burada öğrendim ,önemini ben bile anladım ve çok üzülüyorum memleketimin durumuna ,ancak annelere görev düşer şu anda geçmişimizi,Atamızı ,değerlerini unutturmamak .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulgaristan dan gelip Türk vatandaşı olmuş biri olarak yazdıkların beni çok duygulandırdı Mazes'ciğim.
      Kesinlikle haklısın. Hepimize çok iş düşüyor, değerlerimizi korumak ve bunu yeni nesillere doğru bir şekilde aktarmak için.
      Sevgilerimle...

      Sil
  11. Ne mutlu Türk'üm diyene

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cem.
      Bloğunda da söyledim ama tekrar başın sağolsun arkadaşım.
      Sevgilerimle...

      Sil
  12. Gelecek için o kadar umutsuzum ki sizin gibi insanları gördükçe rahatlıyor içim. Herkes susmayı tercih ediyor ne yazık ki artık. Yükselen sesler olmamız gerekirken sesimizin bastırılmasına, yoksayılmasına izin veriyormuşuz gibi geliyor. Değerlerimizi, unutmamamız gereken geçmişimizi ve tarihi kişiliği, önderimizi unutturamayacaklar ama. Bu günleri aşmamız dileğiyle.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Umarım Deniz'ciğim. Bu vatan toprakları üzerinde, böyle bir gururla yaşadığım için çok mutluyum.
    Sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  14. Çok çok çok güzeldi kalemine sağlık ...

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkür ederim. Giriş bölümündeki yazımdan sonraki bölüm, gençliğin Ata'ya cevabı başlığı altında geçiyor. İnternette buldum ve çok etkilendim.
    Gençlik Ata'ya ne güzel sesleniyor.
    Duymak ve hissetmek istediklerimiz bunlar...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. mis li gecmis zamani kullanmayacagiz umarim.bir gun gelecek adalete herkesin ihtiyaci olacak.turk varligi illebet yasayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım özgür Tadlar.
      Miş li geçmiş zamanlarımız olmasın...
      Sevgilerimle...

      Sil