Neden "Çayım taze..."?

Aklıma geldiğinde içimi ısıtan bazı anlar vardır.
Bunlardan çocukluğuma dair hatırladığım; annemin, sabahtan akşama kadar sokaklarda oynadığımızda ve heryerimiz toz-kir içindeyken, bizi içeriye alma çabasıyla seslenişidir: "Çocuklaaar, hadi artık akşam soğuğu çıktı, içeriyeeeee!!!"
Artık akşam soğuğu çıkmıştır, bundan korunacağımız, ısınacağımız, temizleneceğimiz yuvaya çağrılmaktır bu. Güven verir, huzur verir, içimi dinginleştirir. O günlerde de, şimdi de...
Artık yetişkinim. Beni akşam soğuğu çıktığı için eve çağıran ses yok. Hâlâ zaman zaman akşam soğuğu çıkıp, üzerime bir hırka almam gerekse, içim ısınır, güvende ve huzurlu hissederim. Sanırım örgü örmeye başladığımdan beri, bu yüzden hep hırka örüyorum:)
Annem'e Sevgilerimle...

Gelelim bugüne...
Büyüyünce içimi ısıtan cümlelerden biri; telefonun ucundaki bir dosta,
"Çayım taze, sıcak simitleri al gel" demek...
Bu cümle benim için dostluk demek, huzur demek, paylaşmak demek, hadi gel demek, gel de iki lafın belini kıralım demek. Davet eden de olsan, edilen de, ne fark eder ki?
Çayım taze...
Hadi alın sıcak simitlerinizi, peynirlerinizi, gelin bloğuma, iki lafın belini kıralım :)

Heyyfi

19 Ekim 2012 Cuma

Fotoğraf Albümlerimden, Singapur

Singapur'a gitmeden önce ne yalan söyleyeyim, biraz önyargılıydım. Sanırım daha önce Bangkok serüvenimden aklımda kalan bir araba dolusu haşere atıştırmalıkları bu önyargıya sebep oldu.
Daha Singapur havaalanına indiğimiz an kendimi alt çenem yere yakınlaşmış bir şekilde hayretler içinde buldum. Havaalanına botanik bahçesi yapmışlar ve burayı da steril bir laboratuvar kadar temiz tutmuşlar. Sanki ömrümün sonuna kadar bu havaalanında yaşayabilirdim.
Şimdi gidip en yakınınızdaki bir kız çocuğunun peri masalları olan kitabını alın ve sayfalarını çevirin. Orada gördüğünüz resimlere iyice bir bakın. İşte Singapur böyle bir peri masalı ülkesi gibi.
Universal stüdyolarını gezdik.


Singapur geceleri...


Hayvanlarla epeyce yakınlaştık. İlk kez bir yılana dokundum. Onlar için çok üzüldük.


Otelimizin 61. katından, Adosh'un objektifinden Singapur.


Singapur'a gittiğinizde yemek ile ilgili sıkıntınız olmaz. Her çeşit yiyecek var.
Sokaklarda gezerken en çok, insanların sürekli gülüyor olması dikkatimi çekti. Herkes gülüyor, birbirine gülümsüyor.
Çünkü sokaklarda ülkemizdeki kahvehaneler sıklığında masaj salonları var. Adam alışverişten dönerken hemen oracıktaki küçücük bir salona giriyor, kısacık bir masaj yaptırıyor, poşetlerini alıp evine gidiyor. Ee, karısı da iş çıkışı masajını yaptırıp gelmiş. Şimdi bu evde bırakın aile içi şiddeti, aile dışı şiddet bile imkansız. Herkes mutlu, zengin, relax. Bizler için çok sıkıcı tabiki. Bu ülkede hiç adrenalin yok :)
Bir günümüzü Sentosa adasını gezmeye ayırdık. Şimdi bir anımı anlatmalıyım efendim.
Singapur'dan adaya gitmek için trene benzer bir araca bindik. Adanın ilk durağına geldiğimizde dışarıda bir Singapur'lu bize doğru sanki yıllardır görmediği bir arkadaşını karşılamaya gelmiş gibi el sallıyor. Tabi ben de el salladım. Neler olup bittiğini anlamaya ve yorumlamaya çalışırken ikinci durağa geldik ve az önceki Singapur'lu arkadaşım ile aynı kıyafetleri giymiş olan başka bir Singapur'lu yine bize el sallıyor, gülüyor ve bunu müthiş bir heyecanla yapıyor. Anladık ki bu, adaya hoş geldiniz karşılamasıymış. Bu görevli kişiler gelen turist trenlerini böyle karşılayarak Singapur misavirperverliğini gösteriyorlarmış.
Şimdi burada bana asıl ilginç gelen şuydu sevgili dostlar; bu işi yapan kişiler bir görev yapıyormuş gibi değil de gerçekten sevdiklerini karşılar gibi içtenlerdi.
Kısacası Singapur'da mutluluğun resmini çizmişler.
Tekrar Singapur'a gidecek olsam yanımda götüreceğim 3 şey:
1- Biraz adrenalin yaşasınlar diye birkaç orjinal Recep İvedik karakteri,
2- Sentosa adasına gittiğimizde, karşılama ekibine mahcup olmamak için Bursa Kılıç-Kalkan ekibini,
3- Biraz rahatlamaları için sinirleri iyice gerilmiş siyasetçilerimizi.
Sevgilerimle...
Heyyfi...



- Posted using BlogPress from my iPad

56 yorum:

  1. yılandan falan korkmam ama onun yüzde biri büyüklüğünde bir fare görecek olsam ölecek derecede korkarım. hatta TV ekranında bile farelere bakamam :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayucum ya sen kocamansın o zavallı minicik ama...
      Korkma:)

      Sil
  2. aaaa süper..benim de merak alanıma giren bölgeler..bak şimdi pek bi heyecanlandım..otel manzarası şa-ha-ne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Singapur başlı başına şahane morpuanlım. Gidip görülmeye değer bir yer gerçekten...
      Sevgiler canım...

      Sil
  3. Heyyficim, nerde yemekler? yemekleri de göster bizeeeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Özlemakim, bu seyahatleri yaptığım zamanlarda blog yazmadığım için fotoğraflarım çok sınırlı. Şimdi olsa oradaki o tuhaf görünüşlü ama lezzetli yemekleri de çekerdim. Bundan sonrakiler böyle olacak tabiki. Her tür ülke mutfağı vardı neredeyse ama kendi mutfakları da zengin. Ben yemeklerini çok beğendim. Hele ki Tayland'tan sonra muhteşem geldi bana :)
      Bundan sonraki gezilerim için sana söz...
      Sevgilerimle Özlemaki'ciğim....

      Sil
  4. Çay ve simit sever olaraktan geldim,güzel blogunuza..Paylaşımlarınıza bayıldım,çok güzel anlatmışsınız.Singapura gitmedim ama çok merak ediyorum..Resimler süper..Benim blogumada beklerim..buyurun bir çayda beraber içelim..sizi takibe aldım ..sevgiler nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurşen hoş geldin. Çay ve simit tek başına yenmez zaten, yanında mutlaka dostlar ve hoş sohbetleri olmalı. Bloğunu ziyaret ettiğimde ilk gördüğüm şey beni benden aldı zaten. Muzlu milföy. Bayılırım bu tatlıya. Çok lezzetli görünen yemek tariflerin var. Ellerine sağlık. Bol bol faydalanacağım kesin bloğundan. Simidi alıp ara ara gelirim çayını içmeye sevgili arkadaşım...

      Sil
  5. iyi gezmişsin canım benim ,ben sadece masajı alayım,yılanı görmem bile ödümü patlatır,61 kata çıkamam bile korkudan,ama masal gibi bir dünyaya hayır demem,eve geldiğinde gerçekten rüyadaymışım galiba dersin,nerede bizde o mutlu insanlar .Sen yine de yanına saydıklarını alma ,bırak onlar barim mutlu olsunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen çok yaşa emi Mazes'im. Yukarı çıkmam, yılan ellemem ama masaj tamam yani :))
      Ben de masajda biraz zorlanıyorum. Çok gıdıklanıyorum sonra başlıyorum kikirdemeye :)
      Doğru söylüyorsun ben en iyisi yanıma dostlarımı alıp gideyim. Huzur kaçırmayalım şimdi durduk yerde :)
      Sevgiler canım...

      Sil
  6. Ne güzel dünyayı dolaşıyorsunuz, ilginç yerlere gidiyorsunuz, ben hiç yurt dışına çıkmadım ama rahmetli babam Kore savaşı dolayısıyla gezip gördüğü yerleri (gemiyle topluca gidip, uçakla dönmüş)anlatırdı çocukken nasıl hoşumuza giderdi o anılar...sizin de böyle çocuklarınıza hatta torunlarınıza anlatacak güzel, ilginç unutulmaz anılarınız olacak...yılandan çok korkarım cesaretinizi kutluyorum üstelik gördüğüm kadarıyla piton ıyy anneee!!:))))
    sevgiler iyi gezmeler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım, öncelikle çok teşekkür ederim. Evet anılar biriktiriyoruz ama bir hayalim var. Birgün siz blog arkadaşlarımla organize olup böyle seyahatler yapmak. Ne güzel olurdu değil mi? Umarım bu bir gün gerçek olur.
      Sevgilerimle...

      Sil
  7. giderken haberim olsun, kılıç-kalkan ekibi benden:)) sen de recep ivedik'leri ve birkaç siyasetçi toparlarsın:))
    özellikle 61. kattan çekilen fotoğrafa bayıldım. ama bunun öncesinde "61. kat" ben de müthiş heyecan yarattı:))
    buradan şunu çıkarıyoruz: bütün kahvehaneleri kapatıp yerlerine masaj salonları açılmasını sağlıyoruz memeleketimizin refahı için:)
    hep gülen yüzler olması müthişmiş. darısı ülkemizin başına.
    kucak dolusu sevgiler heyyfi'cim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Asortik'im. Bu kadar kolay aslında herşey değil mi? :))
      Keşke canım benim.
      Bu arada kılıç kalkan işini sen alıyorsun. Recep İvedik bulmak çok çok kolay. Siyasetçi zaten bir sürü. Tamam tamam herşey yolunda :)))
      Canım benim çok tatlısın yahuuu:)
      Sevgilerimle canım...

      Sil
  8. hijyen ve yemek konusunda biraz takıntılı bir tip olduğum için uzakdoğu gezileri isteğimi hep öteliyorum. (fotoğraf tutkumdan dolayı bana en iyi, en renkli kareleri vereceğini düşündüğüm yerlerden biri olsada)senin fotoların ve anlatımın beni biraz cesaretlendirdi herşey harika görünüyor.
    sevgiler canım..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu'cuğum canm arkadaşım, inan ki bildiğimiz ya da önyargılı olduğumuz uzakdoğu hallerinden çok farklı burası. Tertemiz. Heryer mis gibi. Burası gerçekten çok farklı. Rahatlıkla gidebilirsin. Vize de yok hem. Ayrıca fotoğraf sanatçıları için muhteşem malzemeler var canım. Bir daha düşün derim. Bu arada yufkalar alındı bugün senin börek yapılacak :)
      Sevilerimle canm...

      Sil
  9. ben geldimm:)))bu güzel yazıları özlemişim :))
    uzakdoğu deyince o ilginç böcekli yemekler gelir hep aklıma ama demekki singapuru bu kategoriden çıkarmam lazımmış :))cok guzel bir gezi olmuş hele insanların gülümsemesi ve masaj salonu olayına bayıldım bizim buradada olsa ya keske:) ..asıl bize lazım sanki o masaj salonları :))birde 61.kattan çektiğin o resme bayıldım canım..ben orda olsam sanırım 61.kata yanlız cıkardım eşim safire bile dayanamadıysa 61.kata hayatta çıkartamam onu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu resim eşime ait canım. Yalnız 61.kattan bakmak da ayı bir keyifliydi. Bu arada Uzakdoğu önyargısı gerçekten siliniyor oraları görünce.
      Ben çok beğendim gerçekten.
      Sevil'ciğim seni gerçekten çok özlemiştik. Artık arayı bu kadar açma. Seni kocaman öpüyorum canım arkadaşım...

      Sil
  10. Çok güzel bir yer seçmişsiniz. Bilinenin aksine %100 e yakın okuma yazma oranıyla eğitim ve kültür seviyesi de yüksek bir ülke. Bir de eskiden tamamen ormanlarla kaplı olduğunu, bunun büyük bölümünün yok ılduğunu biliyorum. Herkes güleryüzlü demişsiniz. Ankara'da üni. de iken hocamız Taner Berksoy, "Akşam 17.00'den sonra Kızılay'a çıkın bakın bütün subaylar orada yüzifadelerine dikkat edin hepsi asık suratlı" demişti. Bu bana tik oldu devamlı insanların yüzlerini inceliyordum. Sadece subaylar değil, herkesin suratı asıktı. Bu herhalde ekonomik sorunlarla, siyasal oluşumlarla ilgili. Gene gereksiz çok konuştum galiba. :)) İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanların yüzü asık, endişeli, birbirlerine karşı şüpheli bakıyor herkes maalesef ülkemizde. Herşeyin değişeceği konusunda umutlu olmak istiyorum. Ülkemi ve insanlarımı çok seviyorum ve üzgün bir ülke olmayı da kabullenemiyorum.
      Umarım herşey yoluna girer.
      Yorumun için çok teşekkür ederim İlhan.
      Sevgilerimle...

      Sil
  11. Uzakdoğu gezdiğim kadarıyla beni büyüleyen bir yer. Singapur, sanırım ülkeler arasında en temiz olanı. Sokakları bu kadar temiz bir başka yer zor bulunur. Fakat o nemli havaya alışmak zor:)

    Ben de yemeklerin fotoğraflarını merak ettim doğrusu. Neyse, bir dahaki sefere:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Alkım, evet gerçekten çok nemli ama şehrin altına ayrı bir şehir daha kurmuşlar metro adı altında:)
      Heryer klimalıydı.
      Bu arada yemeklerini beğendim ben. Hele o altında yanan ocaklar ile servis edilen çeşit çeşit çorbalarını. Resimlerini çekmediğim için çok pişmanım :)
      Bu arada senin de gezi yazılarını büyük bir zevkle okudum. Ellerine sağlık.
      Sevgilerimle...

      Sil
  12. bir sonraki gezime singapuru ekleyebilirim....anlattiklariniz icin tsk.masaj olaylari tam benlik....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Demet, sayfanda gördüğüm kadarıyla sen de gezmeyi sevenlerdensin. Karadeniz gezisi benim de unutamadığım tecrübelerden biriydi. Singapuru programa eklemeni kesinlikle desteklediğimi bilmeni isterim. Çok güzel bir yer.
      Sevgilerimle...

      Sil
  13. Ne güzel anlatmışsın, imrendim doğrusu...
    Sevgiyle kal canım benim, mutlu pazarlar dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da mutlu pazarlar canım arkadaşım. Bu arada Ankara bugün ne güzel değil mi?
      Yağmur sevenler için müthiş bir gün ...
      Sevgiyle kal canım...

      Sil
  14. Heyyfi, bucuruk ve ben e yaptigiun yorumdan sayfana geldim, yorumun guzeldi, bucuruk un cevaplarida cok guzel tum yorumlara..
    Bu arada profildeki resimdeki cayy ve simitt nasil canim istedi bilemezsin..sayfan guzel beyendim..guzel bir pazar aksami diliyorum ,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin çay ve simit eşliğindeki sohbetlerime. Dostlarla birlikte olunca güzel zaten buralar. Bu arada bloğundaki tariflere bayıldım. Son yazından anladığım kadarıylada şaraptan çok iyi anlıyorsun. Afiyetler olsun efendim. İyi keyifler dilerim. Sevgilerimle...

      Sil
  15. çok güzel bir coğrafya...
    tadı damağımda kalmıştı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cepaynası, kesinlikle katılıyorum. Tadı damakta kaldı. Her fırsatta dile getiririm, birgün bloger arkadaşlarla birlikte bir seyahate katılmayı çok istiyorum. İlkini Singapur mu yapsak acaba?
      Sevgilerimle...

      Sil
    2. iyi olur:)))
      mutlu bayramlar!

      Sil
  16. günaydın canım,çayını içtim ,bu sabah soğuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Mazes'im. Canm benim. Ankara'da da havalar soğudu. Sıcacık çaylarla yuvalar da sıcak oluyor. Kışın en sevdiğim yanıdır bu :)
      Öpüyorum seni canm benim...

      Sil
  17. merhaba, sibelin blogunda ki yorumunuzu okudum ve kimyager olduğunuzu öğrendim, ben de...kendim gibileri bulmak bana mutluluk veriyor, blog dünyasını çok seviyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum. Meslektaş olmamız çok hoş. Ne yazık ki kimya artık benden epeyce uzakta kaldı. Mesleğimi yapmıyorum şu anda ama okurken aşıkdım kimyaya en sevdiğim ders ise organik kimyaydı. Kafamı boşaltmak için bile organik soruları çözerdim. Ama şimdi bütün bu bilgiler çok uzakta kaldı. Çok üzücü tabiki.
      Burada olmanızda dolayı çok memnun oldum.
      Sevgilerimle...

      Sil
    2. ben de son 5 yıldır uzaklaştım, eşimin eşi yüzünden yaptığımız yer değişikliğinden dolayı, teselliyi bu sayfalarda arıyorum işte...güzel paylaşımlara...

      Sil
  18. Merhaba canim, seni mimledim.Kabul edip cevaplarsan sevinirim :)
    Iyi gunler...
    http://cafekadinn.blogspot.com/2012/10/mimlenmisim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ayten. Mutlaka cevaplayacağım. Sevgilerimle...

      Sil
  19. Görmeyi çok istediğim , ama uçakta o kadarrrrr saat kalma fikrinden dolayı hep vazgeçtiğim ,gezilesi yerlerden......bende bloglardan ,tv seyrederim artık :( belki bir cesaret ederim.....svg....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. O kadar uzun uçuşlar gerçekten çok zor oluyor. Aktarmalı gidiliyor ama bu kez de aktarma yapılan havalimanında uzun bekliyorsunuz. Biraz yorucu olduğu doğru ama dönünce akılda güzel olanlar kalıyor. Bence göze alın :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  20. GEZ GÜLÜM GEZ:)))
    HAYIRLI BAYRAMALR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))
      Hayırlı bayramlar sizlerede...
      Nice nice gezmelere:))
      Sevgilerimle...

      Sil
  21. Sevgili Heyyfi, saglikli, huzurlu, bol keyifli Bayramlariniz olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dost, çok teşekkür ederim. Umarım bu bayram hepimiz için unutulmayacak anıların oluşacağı bir bayram olur. Sizlerinde tüm ailenizle mutlu ve huzurlu bayramı olsun.
      Kocaman öpücükler...
      Sevgilerimle...

      Sil
  22. Canım arkadaşım, mutlu bayramlar diliyorum, sevgilerimi gönderiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif'immm canım arkadaşım. Sen ne tatlısın. Sana ve ailene mutluluklarla doludolu geçecek bir bayram dilerim canım. Yüreği güzel arkadaşım benim. Sana sımsıcak sarılıyorum...
      Sevgilerimle...

      Sil
  23. Yanıtlar
    1. Sana da iyi bayramlar Ruşyena.
      Sevgilerimle...

      Sil
  24. sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir bayram diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sizlere de mutlu bir bayram dilerim.
      Sevgilerimle...

      Sil
  25. otomatiye bağılandım bayram tebrikleri ile ,sana özel bir çok mutlu ,çok güzel bayram geçirmeni dilerim,nerelerdesin şimdi ,dünyanın hangi koşede,iyi geceler canım benin,ben salı günü gelirim ....evden işe yani,ve bloga...

    YanıtlaSil
  26. Canım Mazes'im, dünyanın en güzel köşesindeyim yani Türkiye'de :)
    Salı günü bekliyoruz seni canm arkadaşım.
    Sevgiler ve iyi tatiller :)

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Heyyfi su profildeki cay ve simit olayin beni olduruyor..acaiiippp canimi istetiyorsun :))))sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))))
      Sevgili Dost, emin ol ki ben de bloğa her girdiğimde canım yine yine simit ve çay istiyor. O kadar çok yemeye başladım ki sporu arttırmak zorunda kalıyorum :)
      Bu arada dün seyahat ederken yolda yemek için, peynirler dilimlendi, zeytinler küçük bir kaseye kondu, termosa sıcak çay yapılıp alındı ve ilk simitçiden de simitler... Böylece yola çıktık. Çok keyifliydi anlayacağın. Arabanın ön paneli kahvaltı masasına döndü:)
      Çay, simit deyince susmuyorum bir türlü değil mi ? :)) sevgilerimle...

      Sil
  28. Çok keyifli bir yazıydı yine. Kurban Bayramını ucundan kıyısından yakalayıp iyi bayramlar dileyebiliyorum size nihayet :) Cumhuriyet Bayramı için de daha nice 29 Ekimler kutlamamız dileğiyle.
    Ayrıca bir dahaki gezinize gergin siyasetçilerimizi götürürseniz orda bırakın gelin onları siz.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))
      Aslında düşünüyorum ama gelmiyorlar ki :))
      Onlar kendi dertlerine düşmüşler bir kere.
      Bu arada senin de bayramın kutlu olsun Deniz'ciğim. Özellikle bugün gururun ve heyecanının en yüksekte olduğu gün. Bugün en büyük bayramımız.
      Sevgilerimle canım...

      Sil