Neden "Çayım taze..."?

Aklıma geldiğinde içimi ısıtan bazı anlar vardır.
Bunlardan çocukluğuma dair hatırladığım; annemin, sabahtan akşama kadar sokaklarda oynadığımızda ve heryerimiz toz-kir içindeyken, bizi içeriye alma çabasıyla seslenişidir: "Çocuklaaar, hadi artık akşam soğuğu çıktı, içeriyeeeee!!!"
Artık akşam soğuğu çıkmıştır, bundan korunacağımız, ısınacağımız, temizleneceğimiz yuvaya çağrılmaktır bu. Güven verir, huzur verir, içimi dinginleştirir. O günlerde de, şimdi de...
Artık yetişkinim. Beni akşam soğuğu çıktığı için eve çağıran ses yok. Hâlâ zaman zaman akşam soğuğu çıkıp, üzerime bir hırka almam gerekse, içim ısınır, güvende ve huzurlu hissederim. Sanırım örgü örmeye başladığımdan beri, bu yüzden hep hırka örüyorum:)
Annem'e Sevgilerimle...

Gelelim bugüne...
Büyüyünce içimi ısıtan cümlelerden biri; telefonun ucundaki bir dosta,
"Çayım taze, sıcak simitleri al gel" demek...
Bu cümle benim için dostluk demek, huzur demek, paylaşmak demek, hadi gel demek, gel de iki lafın belini kıralım demek. Davet eden de olsan, edilen de, ne fark eder ki?
Çayım taze...
Hadi alın sıcak simitlerinizi, peynirlerinizi, gelin bloğuma, iki lafın belini kıralım :)

Heyyfi

7 Ekim 2012 Pazar

Canım Dostum Bugün Doğmuş...


Bugün 7 Ekim. Benim için bu tarihin sarı sonbaharın ilk günleri olması dışında bir anlamı yoktu.
Ama artık 7 Ekim benim için çok anlamlı. Çünkü ayucuğumun bugün doğum günü. Çok yeni tanımama rağmen gerek yazdıklarından gerek telefon konuşmalarımızdan öğrendiğim birşey var ki, o da ayucuğumun arkadaşı olmak çok büyük bir ayrıcalık. Seni çok seviyorum ayucuğum.
Doğum günün kutlu olsun.
Bazen bazı insanları yıllarca tanırsın da, bir arpa boyu yol alamazsın; bazen de çok az tanımana rağmen o kişinin hep hayatında olmasını istersin.
Ayucuğum sen hep benim hayatımda ol.
İyiki doğdun depresiflerin en tatlısı...
İyiki doğdun arkadaşım.
Sevgilerimle...
Heyyfi...

- Posted using BlogPress from my iPad

16 yorum:

  1. Arkadaşlar edinebilmek ve güzel şeylerden bahsedebilmek ne güzelllll :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel felsefespri. Dostluğun, arkadaşlığın hangi yönden geleceğini asla bilemeyiz. Açık olmak gerek.
      Sevgilerime...

      Sil
  2. Heyfiiii dostların en dostu, tatlıların en tatlısı

    Beni çok duygulandırdın, şimdi ne desem duygularımı ifade edemem sanırım. Ama baştan beri sen de biliyorsun ki duygularımız karşılıklı.

    Teşekkür ediyorum dostum, çookkkkkk öpüyorum. Detayları karşılıklı kahve içerken konuşacağız nasılsa ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeeeettt, çarşambayı iple çekiyorum :))

      Sil
  3. ben geldim.
    muhabbetiniz bol olsun.
    nice yıllara arkadaşa:)
    ayucuğumuza:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz bir kase lezzet.
      Hoş geldin, lezzetler getirdin :)
      Sevgiler...

      Sil
  4. ödülünüz var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Beyaz Sayfa.
      Çok mutlu oldum.
      Sevgilerimle...

      Sil
  5. Nerelerdesin, umarım tatlı anılar biriktiriyorsundur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Elifciğim, uzun süredir İzmir'deyim. Salı Ankara'ya dönüyorum. Bu yüzden çok fazla buralarda olamadım. Hergünümüz çok yoğun geçiyor. Blog arkadaşlarımla tanıştım, aile ziyaretleri yaptım. Harikaydı.
      Sizleri de çok özledim akadaşım.
      Kocaman öpüyorum seni.
      Sevgiler...

      Sil
  6. Hay Allah az önce çok güldüm uuzn süredir yoksun tatile gittin zannettim , başka bir yazına yorum bıraktım ..allak bullak oldu :):) neredesin yahuu??? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım, İzmir de yoğun program halindeydik. Salı akşam Ankara'da olacağız. Az kaldı gelyoruz canm. Bu yüzden pek yazı ve yorum bırakamıyorum. Sevgilerimle canım...

      Sil
  7. siz ikiniz terazi ,benim yükselenim terazi ,o yüzden mi bu çekim?Heyyfi,canım benim ,seninle tanıştığıma o kadar mutluyum ki sözler sönük kalıyoru ve üzgünüm ki o kadar az kalabildiniz,Canan ablan da çok tatlı,çok sıcak kanlı,sanki sizi yıllardır tanışıyorum ...Bir itrafta bulunmak isterdim:resimler insanı yanılta bilir ,hem de çok...karşıma ise yine o güzel ama tahminimden çok daha tatlı ,çıtı pıtı bir kız çıktı,seni aslında resimlerdeki o kadın değil de kalbimden tanıdım .Konuştuğumuz günden sonra sana hatıra için bir şey vermek isterdim,ama o resimdeki kadın o kadar güzel ve erişilmez geldi ki ne yapçağımı bilemedim,şimdi seni tanıdıktan sonra biliyorum .Resimler ne kadar aldatıcı oluyoru,sen çooook cana yakın,tatlı mı tatlı bir kızzsın ve seninle tanıştığıma kendimi şanslı hissediyorum .Senin telefonun var bende ,şimdi sana en yakın postane hangisi olduğunu yazman lazım ki hediyemi göndereyeyim (büyük kıza öyle gönderiyorum bir şeyler),ve sakın ne gerek var deme .Senin hediyene sadece bakıyorum şimdilik ,birisini mutfağıma koyacağım,kalanı ise beklerim bir gün beraber kullanmak için .Bloğuma hediyeyi koymak istemedim,belki kıskandım,onlar bana özel .Bir de insan evlenirken eşinin ağilesi ile de evleniyoru,ve sen nasıl iyi kalpliysen senin eşinin ablası da senin gibi çok tatlı ,cana yakın .Selamlarımı ilet ,bir gün daha çok vakit geçirmek için dilek tuttum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Mazes'im benim. Seni terasta ilk gördüğümde kollarını açmış bana doğru gelirken, hayalimdeki Mazes'i gördüğümü anladım. Sen tam da hayalimde canlandırdığım gibiydin. Sanki yıllardır görmediğim ve çok özlediğim arkadaşıma sarılırcasına sarıldım sana. Seni çok sevdim Mazes'im. Kasım da tekrar geliyoruz ve umarım tekrar görüşürüz. Seni kocaman öpüyorum canım.
      Sevgilerimle...

      Sil
  8. şimdi kutladım geldim,
    oh ne güzel...
    mutlu geçsin bu yaşı depresifin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Cepaynası, umarım bu ve bundan sonraki yaşları mutlu geçsin. Çok özel biri gerçekten Depresif. Onu tanıdığım için çok mutluyum. Umarım birgün sizlerle de tanışabiliriz. Sevgilerimle...

      Sil