Neden "Çayım taze..."?

Aklıma geldiğinde içimi ısıtan bazı anlar vardır.
Bunlardan çocukluğuma dair hatırladığım; annemin, sabahtan akşama kadar sokaklarda oynadığımızda ve heryerimiz toz-kir içindeyken, bizi içeriye alma çabasıyla seslenişidir: "Çocuklaaar, hadi artık akşam soğuğu çıktı, içeriyeeeee!!!"
Artık akşam soğuğu çıkmıştır, bundan korunacağımız, ısınacağımız, temizleneceğimiz yuvaya çağrılmaktır bu. Güven verir, huzur verir, içimi dinginleştirir. O günlerde de, şimdi de...
Artık yetişkinim. Beni akşam soğuğu çıktığı için eve çağıran ses yok. Hâlâ zaman zaman akşam soğuğu çıkıp, üzerime bir hırka almam gerekse, içim ısınır, güvende ve huzurlu hissederim. Sanırım örgü örmeye başladığımdan beri, bu yüzden hep hırka örüyorum:)
Annem'e Sevgilerimle...

Gelelim bugüne...
Büyüyünce içimi ısıtan cümlelerden biri; telefonun ucundaki bir dosta,
"Çayım taze, sıcak simitleri al gel" demek...
Bu cümle benim için dostluk demek, huzur demek, paylaşmak demek, hadi gel demek, gel de iki lafın belini kıralım demek. Davet eden de olsan, edilen de, ne fark eder ki?
Çayım taze...
Hadi alın sıcak simitlerinizi, peynirlerinizi, gelin bloğuma, iki lafın belini kıralım :)

Heyyfi

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Nasıl " Çayım Taze"....

Mayaya karşı intoleransım olduğunu öğrendiğimden beridir (simit hariç :)) internette mayasız ekmek, poğaça v.b tarifler arıyordum. Bu sebeple birçok blog ile karşılaştım. Birçoğu çok keyifliydi. Hatta bazı blog yazarlarının öyle hoş tarzı vardı ki, bu yazarları daha yakından tanıyıp, çay ve simit eşliğinde sohbet etmek istedim.
Uzun süredir "çayım taze" fikriyle beni anlatan bir kitap yazmak istiyordum. Sonra bloglar arasında gezinirken "çayım taze" ile birçok kişiyle arkadaş sohbetlerimi yapabilirim diye düşündüm.
Sonuç olarak arkadaşlığınıza talibim:)
Çok iyi yemek yapamam, çok iyi örgü öremem ama kendimce keyif aldıklarımı paylaşabilirim.
İzlediklerimden, okuduklarımdan, yaşadıklarımdan, ilham aldıklarımdan birşeyler paylaşabilirim diye düşündüm.
Sizlerin hikayeleri de beni çok heyecanlandırıyor. Yorumlarınızla yapacağınız paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Burada paylaştığımız bir başarı hikayesi, bir fikir, belki aramızdan birileri için ilham kaynağı olur ve şahsen tanımadığımız birinin başarı hikayesinde yerimiz olabilir.
Benim hayatım da, günün birinde aldığım bir ilhamın verdiği güçle ve inançla yönünü değiştirdi.
Böyle dünyayı bile değiştirebiliriz, ne dersiniz:)
Hayatıma yön veren düşünce şekillerinden biri: " Hayatınızı belki bir gecede değiştiremezsiniz, ama yönünüzü bir gecede değiştirebilirsiniz" J. Rohn
Sevgilerimle...
Heyyfi...

3 yorum:

  1. merhabalaar:)
    bayıldım sayfanıza,özellikle de ismine..:)
    çayım taze...
    çok hoşş..:)
    takipçinizim.
    bende beklerim sayfama,bir bardak sıcacık çay eşliğinde hoş sohbete.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Beğendiğinize çok memnun oldum. O haldeeeeee, tazecik çaylar eşliğindeki sohbetlerimiz başlasın:) Sevgilerimle... Heyyfi

    YanıtlaSil
  3. 25.08.günü yazıyorum,minicik bir ..hikaye mi desem ...bakkal var bizim(belki bir gün açmamızın hikayesini de yazarım ):sabah açtım,ilk kahvemi yaptım 2-3 dak her sabah oslesine masaya oturup kef çatıyorum,bugün ki alış veriş listesine baktı(sigaracılar gelecek,akşamdan hazırlanıyor,eşim 14 saatte geliyoru,ben eve giderim ),altında başka bir yazı,gözlükleri taktım:günaydın canım,sen çoktan uyumuşsundur,her zaman olduğu gibi yine doğum gününü kutlamayı unuttum.Doğum günün kutlu olsun,nice yıllara,uzun sağılıklı ömürler dilerim,tabi ki hep beraber.Öptüm seni...
    Minicik bir hikaye sana...

    YanıtlaSil